nog niet gebeld in pmc
Mieke de Jonge
Nienke Roorda
050 - 542 24 48
adres
Hooftlaan 73
9752 GC Haren
telefoon & fax
T 050 542 24 48
F 050 549 18 12
mobiel
06 13 92 34 58
06 53 35 63 43
e-mail
info@ergotherapieharen.nl
Onze praktijk bestaat uit 5 ergotherapeuten. Bij ons staat de klant centraal: we stellen altijd in goed overleg het behandelplan op. Samen met u maken we afspraken over de frequentie en de duur van de behandeling. We behandelen op de praktijk, bij u thuis, op school of op het werk. We helpen u ook bij de aanvraag en het uitproberen van voorzieningen bij de zorgverzekeraar, de WMO en de particuliere markt.
Onze expertise omvat:
– kinderen met enkelvoudige en meervoudige problematiek
– mensen met een verstandelijke beperking
– arm- en handletselproblemen
– ouderdomsproblematiek
– mensen met reumatologische en neurologische aandoeningen
We werken samen met Cosis, Zorggroep Drenthe, Visio, Guyot en thuiszorginstanties. We zijn gestart met een centrum voor kindertherapie (samen met de logopedie). In de regio en op kinderdagcentra hebben we hulpmiddelenspreekuren. We zijn partner in het EKG (eerstelijns kindertherapeuten Groningen) en partner in ELKind (eerstelijns kindertherapeuten Hoogezand e.o.). We zijn partner in EENN (eerstelijns ergotherapeuten Noord-Nederland). We participeren in Parkinson-net. We hebben regelmatig contact met de kinderrevalidatieartsen. We staan geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici en in de KETP (kinderergotherapie praktijken Nederland).
We hanteren de AVG-richtlijnen.
Mensen communiceren verbaal en non-verbaal. Bij een beperking zoekt de ergotherapeut samen met een cliënt naar een oplossing via vervangende spraakhulpmiddelen en -aanpassingen. Het doel is om zo optimaal mogelijk te kunnen communiceren, ook bij bijvoorbeeld het bedienen van een elektrische rolstoel en/of computers.
De ergotherapeut bepaalt aan de hand van taal- en handfunctietesten en vragenlijsten wat het niveau van communiceren is van de cliënt, zowel in het spreken als het begrijpen van taal. Dit gebeurt vaak in samenwerking met een logopedist.
De ergotherapeut en de behandelende logopedist beoordelen wat de mogelijkheden, wensen en beperkingen zijn in relatie tot de bestaande hulpmiddelen. Tijdens de training leert de cliënt op een andere manier communiceren zoals schrijven, aanwijzen, typen of via hoofdbediening. De ergotherapeut doet de begeleiding, instructie en training van de cliënt of cliëntsysteem. De ergotherapeut kan u begeleiden bij het aanvragen van deze communicatiehulpmiddelen